0528 278 862 info@eivissasun.nl Het Haagje 158, 7906 AE Hoogeveen
Ergoline zonnebanken
Topkwaliteit
Gezellige zonnestudio
gratis parkeren
Gevestigd in
Hoogeveen
Reserveer Online!

Veelgestelde vragen

Zonnestudio Hoogeveen > Veelgestelde vragen

Heeft de zonnebank ook effect op jeugdpuistjes?

Onder de zonnebank drogen jeugdpuistjes uit, hetgeen een helende werking heeft. Hierdoor worden jeugdpuistjes in de meeste gevallen minder zichtbaar. Bij ernstige vormen van acne raden wij aan om de huisarts te raadplegen.

Ik gebruik medicijnen, mag ik onder de zonnebank?

Wanneer uw medicijnen de huidgevoeligheid beïnvloeden en/of stoffen bevatten met een fototoxische werking moet u hier extra alert op zijn. Lees daarom altijd de bijsluiter en informeer in geval van twijfel bij uw behandelend arts.

Moet ik mij insmeren onder de zonnebank?

Wanneer u langere tijd met UV-straling in aanraking komt is het verstandig om u in te smeren, zowel in de buitenlucht als onder de zonnebank. Let wel, voor de zonnebank heeft u een andere crème nodig dan voor de zon in de buitenlucht.

Deze speciale crèmes voor onder de zonnebank activeren het bruiningsproces en beschermen uw huid.

Wanneer u klaar bent met zonnebaden en gaat douchen, is het belangrijk om u in te smeren met een aftersun. Bij Eivissa Sun hebben wij diverse producten die afgestemd zijn op uw huidtype.

Mag je na het zonnebaden ook douchen?

Nadat je onder de zonnebank hebt gelegen mag je gerust een douche nemen.
Het bruiningsproces gebeurt in je huid en niet erop zoals veel mensen denken.
Wanneer men een zonnebrandcrème met bronzer gebruikt raden wij aan om nog enkele uren te wachten, dit vanwege het bruiningsproces van de bronzer dat nog actief is na het zonnebaden.

Mag ik lezen tijdens het zonnen?

UV-straling is schadelijk voor het blote oog. Daarom wordt het afgeraden om te lezen onder de zonnebank. Eivissa Sun adviseert u om de UV-bril onder de zonnebank altijd te dragen.

Mogen kinderen jonger dan 18 jaar onder de zonnebank?

Kinderen jonger dan 18 jaar zijn niet toegestaan onder de zonnebank.
Zonlicht is goed voor de kinderen, maar omdat ze regelmatig in de buitenlucht spelen, worden ze in voldoende mate aan zonlicht blootgesteld.
Wanneer men in de jeugdjaren teveel aan zonlicht wordt blootgesteld, kan dit leiden tot het ontstaan van moedervlekken. Dit komt omdat de beschadigde cellen in de huid van het kind nog groeien.
Dit is één van de hoofdredenen waarom zonnen voor kinderen jonger dan 18 jaar wordt afgeraden.
Dus smeer uw kinderen daarom goed in met een hoge SPF in de buitenzon om beschadiging en verbranding van de huidcellen te voorkomen.

Is er een maximum leeftijd voor zonnen?

Om onder de zonnebank te mogen is er geen maximum leeftijd.
Vooral ouderen hebben er baat bij om te zonnebaden, de zonnestraling bevordert de aanmaak van vitamine D3 en het verlicht eventuele spierpijn en reumatische klachten.

Wat is het voordeel van zonnen naast een bruine tint?

Naast dat je huid een mooie bruine tint krijgt, stimuleert het ook de aanmaak van vitamine D.
Vitamine D is goed voor je algemene gemoedstoestand en kan bijvoorbeeld bijdragen aan een betere gemoedstoestand van mensen met een winterdepressie.
Ook voor mensen met medische aandoeningen, zoals reuma, acne, eczeem en psoriasis, is de zonnebank uitermate geschikt.